novembar 10, 2021 Jesenja kreativna radionica u OŠ Banović Strahinja

Jesenja kreativna radionica u OŠ Banović Strahinja

Sonja Đurović iz Udruženja za edukaciju dece “Cvrčak i Mrav” je sa decom od prvog do četvrtog razreda osnovne škole Banović Strahinja, na Banovom brdu, organizovala prvu ovogodišnju edukativno-kreativnu radionicu.

Deca i bojenje imena i prezimena drvenim bojicama

Na prvom času radionice poćeli smo sa upoznavanjem, tako što su deca izrazila svoju kreativnost i preciznost. Pokušala su i uspela da, na svoj individualan način, ukrase već napisano ime i prezime. Za bojenje su koristili drvene olovke. Tom prilikom su pokazala individualnu kreativnost, što je bio cilj uvodnog dela ove edukativno-kreativne radionice.

Upoznavanje dece sa osnovom kviling tehnike

U drugom delu, deca su namotavala papirne trake različitih dužina, širina i boja oko čačkalice. Na taj način su dobila po jedan veći namotaj, koji je sa osloncem na čačkalici stvorio čigru. Tako su pokazala spretnost svojih prstića, istrajnost i strpljenje.

Kroz druženje i zabavu, deca su se upoznala sa osnovom kviling tehnike koja se još naziva filigrani od papira. Najjednostavnije rećeno, kviling je savijanje i namotavanje raznobojnih papira u različite oblike. Ti oblici se mogu koristiti za ukrašavanje kutija za držanje nakita, slika i ramova, svećnjaka, satova, čestitki, podmetača, ukrasa za kosu kao što su četke, šnale i raznih drugih predmeta. Pomoću izrade predmeta kviling tehnikom razvija se sitna motorika, koncentracija, pažnja, kreativnost i umetnički duh. Ova tehnika je izvrsna i za lično ispoljavanje u okviru svakog unikata, a veoma je zabavna i opušta.

Brend Quilidreta i izrada nakita kviling tehnikom

Quilidreta ručno izrađuje proizvode od papira kviling tehnikom poznatom kao i “papirni filigran” i drugim tehnikama ručnog oblikovanja. Neki od tih proizvoda su minđuše, ogrlice i prstenje, koji se smatraju prozvodima umetničkog zanata. Kada i kako je nastao brend Quilidreta možete pogledati na stranici O Nama.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *